Για όμορφα χαμόγελα, εύκολα, απλά, ευχάριστα!

Υπηρεσίες

Στην Easysmile Dental Clinic του χειρουργού οδοντιάτρου Σωτήρη Βύνιου B.D.S. στην Αγία Παρασκευή παρέχουμε όλο το εύρος των απαραίτητων οδοντιατρικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζοντας, σε συνεργασία με τους έμπειρους εξειδικευμένους συνεργάτες μας κάθε περιστατικό στον τομέα μας.

Σκοπός μας είναι πάντα να προσφέρουμε ιδανικές εξατομικευμένες λύσεις για κάθε ασθενή, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και ανώδυνες μεθόδους.

Δείτε αναλυτικά και με απλά λόγια τις υπηρεσίες που παρέχουμε


​Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής


​Αισθητική Οδοντιατρική

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο.
​Σε αυτή τη κατηγορία υπάγονται οι παρακάτω υπηρεσίες: 

Ένθετα-επένθετα

Κατασκευάζονται από πορσελάνη ή ρητίνη και μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε εκτεταμένες οδοντικές βλάβες όταν δεν επιθυμούμε να τροχίσουμε ολόκληρο το δόντι για στεφάνη (θήκη).

Όψεις πορσελάνης

Πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω τηλεοπτικών εκπομπών μας προσφέρουν τη δυνατότητα να «παίξουμε» με τα μπροστινά κυρίως δόντια, αλλάζοντας το σχήμα και το μέγεθος, αλλά κυρίως το χρώμα. Συνήθως απαιτείται το τρόχισμα μιας λεπτής «φλούδας» δοντιού, που στη συνέχεια αντικαθίσταται με πορσελάνη στην απόχρωση της αρεσκείας μας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η μέθοδος είναι ανώδυνη και όχι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης

Τα γνωστά σε όλους μας λευκά σφραγίσματα. Το μεγάλο κλινικό ενδιαφέρον και η συνεχής έρευνα τα έχουν καταστήσει απολύτως αξιόπιστα και έχουν σχεδόν πλήρως εκτοπίσει τις εμφράξεις αμαλγάματος (μαύρα σφραγίσματα). Όλες οι εργασίες καλύπτονται από εγγύηση ενός έτους. Αν αποτύχουν εντός ενός έτους από την τοποθέτηση τα αντικαθιστούμε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

VideoΛεύκανση

Ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του άμεσου, θεαματικού αποτελέσματος και της μη επεμβατικότητας - δεν θίγεται η ακεραιότητα των δοντιών.
​Στο ιατρείο μας παρέχουμε 2 διαφορετικές προσεγγίσεις: 

Λεύκανση στο σπίτι

Μετά τη λήψη αποτυπωμάτων (μέτρων) κατασκευάζονται στο εργαστήριο εξατομικευμένοι νάρθηκες οι οποίοι παραδίδονται στον ασθενή μαζί με το gel λεύκανσης. Ο ασθενής φοράει τους νάρθηκες για ορισμένη ώρα, ανάλογα με τη συγκέντρωση του λευκαντικού παράγοντα στο gel. Είναι πολύ βολικό και ανώδυνο ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες.

Λεύκανση στο ιατρείο

Όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία. Ο ασθενής μέσα σε μία μόνο επίσκεψη που διαρκεί γύρω στη μία ώρα φεύγει με ολόλευκα δόντια!! Χρησιμοποιούμε το σύστημα ZOOM της DISCUS DENTAL το οποίο στηρίζεται σε πάνω από 25 χρόνια έρευνας.

VideoΕμφυτεύματα

Αποτελούν τη καλύτερη λύση για την αντικατάσταση χαμένων δοντιών.

Τα εμφυτεύματα μετά από δεκαετίες κλινικών και εργαστηριακών ερευνών είναι αξιόπιστα και μας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να βελτιώσουμε την αισθητική του στόματος, αλλά και να αποφύγουμε τη τοποθέτηση μερικών ή ολικών οδοντοστοιχιών που μπορούν να ταλαιπωρήσουν τον ασθενή

Τα εμφυτεύματα συμπεριφέρονται σαν φυσικά δόντια που σημαίνει ότι δεν παρατηρείται απώλεια οστού, δεν επηρεάζεται η γεύση και η ευχαρίστηση από τη λήψη τροφής και ο ασθενής δε χρειάζεται να τοποθετεί και να αφαιρεί τίποτα από το στόμα του.

Από αισθητικής πλευράς οι εργασίες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα είναι απλά ανώτερες από οποιαδήποτε οδοντοστοιχία.


Προσθετική

Πρόκειται για μεγάλο κλάδο της οδοντιατρικής που έχει σαν σκοπό την αποκατάσταση των χαμένων δοντιών με διάφορες μεθόδους. Η προσθετικές εργασίες διαιρούνται σε 2 μεγάλες ομάδες ανάλογα με το αν χρειάζεται ο ασθενής να τις τοποθετεί στο στόμα του ή αν είναι «κολλημένες» πάνω σε δόντια ή εμφυτεύματα.

Κινητή Προσθετική

Μιλάμε για τις διάφορες τεχνητές οδοντοστοιχίες, γνωστές κοινώς και ως μασέλες. Μια οδοντοστοιχία μπορεί να είναι μερική αν αντικαθιστά κάποια (αλλά όχι όλα) δόντια, ή ολική αν πρέπει να αντικαταστήσουμε όλα τα δόντια μιας γνάθου. Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως φορούν οδοντοστοιχίες. Είναι ανεκτίμητα «εργαλεία» στις περιπτώσεις που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμφυτεύματα. Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του ασθενή βελτιώνοντας δραματικά την εμφάνισή του και του επιτρέπουν να τρέφεται και να μιλάει σωστά.

Ακίνητη Προσθετική

Εδώ υπάγονται οι εργασίες που τοποθετούνται μόνιμα πάνω στα δόντια ή εμφυτεύματα του ασθενή. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι στεφάνες (θήκες) και οι γέφυρες.

Στεφάνες

Όταν ένα δόντι έχει υποστεί σημαντική ζημιά και παρατηρείται εκτεταμένη απώλεια οδοντικού ιστού (όπως π.χ μετά απο ενδοδοντική θεραπεία) πρέπει να το προστατεύσουμε καλύπτοντάς το. Το δόντι τροχίζεται συμμετρικά απ’ όλες τις πλευρές και ο ιστός που αφαιρούμε αντικαθίσταται συνήθως με πορσελάνη ή συνδυασμό μετάλλου-πορσελάνης.

Γέφυρες

Στη περίπτωση που υπάρχει απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών αλλά τα όμορα στο κενό δόντια είναι παρόντα μπορούμε να τοποθετήσουμε γέφυρα, η οποία θα αποκαταστήσει την ακεραιότητα του φραγμού. Και εδώ απαιτείται ο τροχισμός των όμορων δοντιών, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τη πορσελάνη. Αν τα δόντια αυτά είναι υγιή πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την εναλλακτική χρήση εμφυτευμάτων.Περιοδοντολογία

Είναι ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με την υγεία των ούλων, του οστού και των παρακείμενων ιστών. Οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία για να είναι επιτυχής και μακρόβια πρέπει να επιχειρείται πάνω σε υγιείς περιοδοντικούς ιστούς. Τόσο η ουλίτιδα, όσο και η περιοδοντίτιδα πρέπει να χρήζουν σύνθετης αντιμετώπισης, σε συνδυασμό πάντα και απαραιτήτως με τη συνεργασία και ενεργό συμμετοχή του ασθενή, μέσω της ατομικής του στοματικής υγιεινής.​Ενδοδοντία

Πρόκειται για τις γνωστές «απονευρώσεις». Όταν η τερηδόνα φτάσει στο πολφό του δοντιού (νεύρο) προκαλεί φλεγμονή, η οποία εκδηλώνεται κυρίως με έντονο πόνο. Ο οδοντίατρος επεμβαίνει αφαιρώντας το πολφό του δοντιού και αντικαθιστώντας τον με αδρανές υλικό το οποίο εμφράσσει τους ριζικούς σωλήνες. Κάποιες ενδοδοντικές θεραπείες ολοκληρώνονται σε μία συνεδρία, ενώ άλλες απαιτούν δύο ή περισσότερες, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη τοποθεσία του δοντιού. Πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη του ενδοδοντικά θεραπευμένου δοντιού με στεφάνη.​Παιδική Οδοντιατρική

Οι πρώτες επαφές του παιδιού με τον οδοντίατρο είναι εξαιρετικά σημαντικές αφού έχει διαπιστωθεί ότι σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουν το πως θα αντιμετωπίζει ως ενήλικας την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Έχουμε μεγάλη πείρα στην εργασία με παιδιά και ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η καθοδήγησή τους από νωρίς σε θέματα ατομικής στοματικής υγιεινής. Παρέχουμε όλο το φάσμα παιδοδοντικών υπηρεσιών όπως είναι η φθορίωση, σφραγίσματα, εξαγωγές νεογιλών κλπ, ενώ δίνουμε τεράστια σημασία στην εμπέδωση από τον μικρό ασθενή του ρόλου της στοματικής του υγείας.​Προληπτική Οδοντιατρική

Όλοι οι άνθρωποι πλέον γνωρίζουμε τη σημασία της πρόληψης των νοσημάτων. Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε εξατομικευμένο σύστημα επανάκλησης του ασθενούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπου παρέχουμε check up, αποτρύγωση (καθαρισμό) και ακτινογραφικό έλεγχο εάν είναι απαραίτητο.
 
Με αυτό το τρόπο προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τις παθήσεις ή τουλάχιστον να τις αντιμετωπίζουμε σε αρχικό στάδιο, πριν αρχίσουν να προκαλούν συμπτώματα στον ασθενή.